BOŽIČNA SIMFONIJA

Praznujmo z Mašo in medvedom

PRAVLJICA ZA ŠKRATE
11. oktobra, 2023
BOBI
20. junija, 2023

PO MOTIVIH RUSKE LJUDSKE PRAVLJICE MAŠENJKA in MEDVED, ki je osvojila srca otrok in staršev po vsem svetu, se v prazničnem decembru podajamo na pot v deželo dedka Mraza. Na krilih domišljije nas bosta nagajiva Maša in simpatični medo popeljala v svojo kočico, globoko v pravljični gozd, kjer bomo skupaj dočakali smeha in iskric poln božični večer.

Kot v vsaki pravljici, pa ne bo šlo brez zapletov in kot v vsaki KU-KUC predstavi brez pomoči iz občinstva. Preden bomo zares slišali medvedovo Božično simfonijo, bomo morali pomagati Maši, kajti brez pomoči prijateljev bi se skoraj znašla na Božičkovem seznamu porednih. A ni prav to pravi pomen praznikov? Da pomagamo in smo skupaj …

Odzivi

dr. BORIS JESIH

Generalni konzul Republike Slovenije na Madžarskem


Draga Maša in Medved! Izjemno sem užival v krasni predstavi za porabske otroke. Žal mi je bilo edino, da ni bilo zraven moje vnukinje Lane, ki je velika ljubiteljica Maše. Čestitam in vse dobro!

MANICA ZVER, prof. def.

IV. OŠ Murska Sobota


Krasna predstava za vse generacije. Igralca sta s svojo dinamiko in igrivostjo neverjetno pritegnila otroke, celo nas starše. Z veseljem si bomo ogledali še vse ostale predstave, tudi če ne bosta igrala Maša in medo, ker so res zakon!

VANJO TOMC, prof.

Glasbena šola Ribnica


Zaplet in razplet dogajanja na odru animirata tudi odrasle in jih spodbudita, da pogledajo svet skozi otroške oči, polne radovednosti in čistega veselja do spoznavanja sveta, igre in življenja nasploh. Predstava je podkrepljena z zvočnimi efekti in originalno glasbo, kar ves čas ohranja publiko vseh generacij v napetosti in pričakovanju. Otroci vseskozi sodelujejo in se poistovetijo z obema likoma, kar daje tej odlični predstavi poleg zabavne tudi močno izraženo pedagoško noto.

ROMANA GOLOB TERPLAN, vodja kadrovsko pravne službe

Reflex Gornja Radgona d.o.o.


Čeprav smo bili nad vašimi predstavami vedno navdušeni, je bilo v petek vrh vsega. Takega zadovoljstva pri otrocih in odraslih že dolgo nismo videli. Nasmejali smo se vsi, od najmlajši do najstarejših. Hvala Maša in medo, upam, da se še vidimo!

dr. TAMARA PODLESNIK, literarna komparativistka

Portal DRUŽINA 1A


Ena najlepših predstav, ki sem jih videla v življenju. Zgodba nas je tako lahkotno popeljala v pravljico, mala Mašenjka nekam daleč stran od vsakdanjosti, glasba v Rusijo, medved pa budi nostalgijo in iskreni smeh.

LARISA AMBROŽ, pomočnica ravnateljice

Vrtec Šempeter pri Gorici


Otroci neizmerno navdušeni, prav tako strokovne delavke! Hvala, pričarala sta nam prekrasno praznično vzdušje. Upamo, da se kmalu spet srečamo!

Galerija

Drobtinica iz scenarija

Medo: »Mašenjka, letos ne boš dobila darila od strička Božička!«

Mašenja: »Ti ne boš dobil darila od strička Božička« (ima prikrito pokaže jezik)

Medo: »Striček Božiček je videl tudi to, on je moder, on vse vidi in vse ve«

Mašenjka: »Ne pa ni moder, ampak je rdeč!« (zazvoni telefon)

Medo: »Če kliče striček Božiček mu povej naj te napiše na seznam porednih!«

Mašenjka: »Ti boš na seznamu porednih!«

O PREDSTAVI

Najbolj primerna za:

Vrtec 3-6, OŠ I. triada, OŠ II. triada

Obravnavane teme

PRAZNIKI, GLASBA, UMETNOST, PRIJATELJSTVO, EMPATIJA, ODRAŠČANJE, RISANKE, SODELOVANJE, VZGOJA, PREPOVEDI, IGRAČE, NAVEZANOST, ČUSTVA

Vloga gledalcev

Publika s svojim smehom omehča medvedovo jezo, ki dobro ve, da mu brez njihove pomoči Božične simfonije ne bi nikoli uspelo zaigrati.

Trajanje

cca. 40 min

O AVTORJIH

Zgodba in idejna zasnova

Urška Raščan (po motivih ruske ljudske pravljice Mašenjka in medved)

Scenarij

Urška Raščan

Režija

Urška Raščan

Igrajo

Luka Slavic, Urška Raščan, Tjaša Tomc, Gašper Lenart, Nino Peček

Oblikovalka lutk

Sandra Horvat

Kostumografija

Sandra Horvat

Scenografija

Drago Kopše

Konstrukcija

Jure Forjan

Scenski rekviziti

Boris Komar

Glasbene podlage

Joži Pongračič

Izbor songov

Luka Slavic

Poglejte še