PRAZNIČNI BUGI VUGI

In čarobni plesni čeveljčki

MEDVEDJA SIMFONIJA
26. maja, 2020
PIKINA VELIKA PUSTOLOVŠČINA
25. maja, 2020

To bi bila najbolj žalostna gledališka predstava na svetu, če otroci ne bi verjeli v čudeže. Ne bi nas obiskal navihani zvezdni utrinek, ne bi zares čarali in ne bi se tako zelo skupaj zabavali.

Nežna praznična predstava je še ena tistih, ki se ne morejo zgoditi brez pomoči najmlajšega občinstva. Zgodba o hrepenenju, srebrnih plesnih čeveljčkih in drobnih čudežih, skozi pravljično dogajanje tiho začara majhne in velike, glasno nasmeje, nežno poboža s svojim sporočilom in se na koncu zlije v poskočno rajanje.

Odzivi

SABINA ŠEBJAN JAKLIN, dipl. medicinska sestra

ZD Beltinci


Sklepni prizor predstave PRAZNIČNI BUGI VUGI je nepozabno doživetje, ki ga doživiš samo enkrat. Si lahko predstavljate lepše darilo za nas starše, kot je to, da tvoj otrok pleše v prepričanju, da je del pravljice, med tem, ko čakamo na dobrega moža. Nama je izvabil solze sreče in tudi vam jih bo, zagotovo.

mag. NINA LORBER

Pedagoška fakulteta Maribor


Navdušila me je prilagojenost predstave tako zelo različno starim otrokom, sama izpeljava na odru in vsi drobni elementi, ki jih vključujete. Predvsem pa glasba, ples in petje, ki so med najpomembnejšimi elementarnimi sredstvi otroškega gledališča. Nikakor pa ne morem mimo srčne kulture, ki jo na nevsiljiv, otrokom dostopen, hudomušen, a hkrati čuten način vtkete v vsako predstavo.

PETRA TANKO, dramaturginja


Prikupno besedilo in uprizoritev odpirata poti v domišljijo, na realno pa se avtorici prikleneta s pomočjo odlično izdelanih didaktičnih pristopov. Drugi izjemen moment pa je, ko otroke pripravita do sodelovanja pri plesu v koloni, ki gre po dvorani. Za opazovalce ta sklepni prizor predstave PRAZNIČNI BUGI VUGI deluje nadvse srčno in vzbuja solze sreče, milosti.

PETRA GRZETIČ, vzgojiteljica

Vrtec pri OŠ Josipa Vandota Kranjska Gora


Predstava PRAZNIČNI BUGI VUGI nam je bila zelo všeč. Otroci so navdušeno sodelovali, čarali, se smejali, plesali… Prav vsi, tudi najmlajši so ob koncu navdušeno zaplesali. Hvala vam za čarobno dopoldne!

O PREDSTAVI

Najbolj primerna za:

Vrtec 1-3, Vrtec 3-6, OŠ I. triada, OŠ II. triada

Obravnavane teme

PRAZNIKI, PLES, PRAVLJICE, GLASBA, DOMIŠLJIJA, PRIJATELJSTVO, ZDRAVJE, IGRA, ODRAŠČANJE

Vloga gledalcev

Pomagajo pričarati čarobne srebrne plesne čeveljčke in s plesom v Tinkini sobi ustvariti najboljši praznični ples.

Priporočamo izvedbo

V prazničnem decembru

Najbolj priljubljene animacije po predstavi

Prihod Božička / Dedka Mraza / Miklavža

O AVTORJIH

Režija

Urška Raščan

Zgodba in idejna zasnova

Urška Raščan

Igrajo

Petra Jauk, Urška Raščan

Kostumografija

Sandra Horvat

Scenografija

Petra Jauk

Poslikava kulise

Dubravko Baumgartner

Konstrukcija

Jure Forjan

Scenski rekviziti

Petra Jauk

Izbor songov

Urška Raščan, Petra Jauk