PIKINA VELIKA PUSTOLOVŠČINA

Najbolj zabavna šolska ura na svetu

PRAZNIČNI BUGI VUGI
25. maja, 2020
PIKPAK
24. maja, 2020

Vabljeni v čisto pravo šolo z učiteljico Nogavico. Igrali se bomo igro Zobek ne jezi se iz otoka Kariestintin, kjer si nihče ne pere zob. Rešili luknjaste pravljice iz strašnega otoka Sikiruž, na katerem so smrtonosne kače pojedle svoje domače branje. Razgibali se bomo ob jutranji »migivadbi« s pesmico, ki sta jo Pika in njen očka napisala, ko sta ušla strašnim morskim psom in celo nekaj malega začarali.

Vse to in še več, nas čaka v najbolj zabavni PIKINI ŠOLI, v kateri se bomo naučili prešteti svoje prste in stopnice, pisati velike črke in jih prebrati brez čarobnih očal, pripovedovati pravljice in plesati kot gospod Ficko. In zakaj? Zato da odrastemo in postanemo dolgočasneži, ki več nikoli ne skačejo bo blatnih lužah? Niti slučajno. Zato, da bomo lahko potovali po svetu, se pogovarjali s prijatelji iz Indije, izračunali kako preplezati Mont Everest, znali videti lepoto okoli nas in ujeli svoje sanje. Zato.

Odzivi

AMADEJA KOŠIR

Vrtec Velike Lašče


Kača Kaja je zakon! So vzklikali naši otroci in se veselili svojemu pogumu. Če te pohvali ena in edina Pika Nogavička ni kar tako. Starši smo se iskreno nasmejali pripombam, ki jih naši malčki sicer niso razumeli. Všeč mi je, da v vsako predstavo vpletete tudi nekaj humorja za odrasle in življenjskih resnic, ki nam dajo misliti.

IRENA ČETINA

Tehniški šolski center Nova Gorica


Doživeti do potankosti pedagoško tako zelo domišljeno predstavo za otroke, ki navduši tudi odrasle, je pravi užitek v sproščenem vzdušju.

ANDREJA ŠTAVBE, pedagoginja, svetovalna delavka

OŠ in Vrtec FRAM


Čudovita predstava, še bolj simpatičen humor in nepozabno vzdušje v avli naše šole na prvi šolski dan … Pika Nogavičke vedno vžge, še posebej, če jo na oder postavijo tako dobri poznavalci otroške domišljije, kot so KU-KUC gledališčniki. Naši prvošolčki so se smejali, sodelovali, vriskali, ploskali, se čudili, obnemeli … Priporočam!

SELMA ŠALIKA, vzgojiteljica

Vrtec Murska Sobota


Pikina velika pustolovščina, ki smo si jo z otroki ogledali ob dnevu brez avtomobila nas je navdušila. Bila je poučna in hkrati zabavna. Vsi so zavzeto sodelovali in podoživeli odlično vsebino.

Galerija

Drobtinica iz scenarija

PIKA NOGAVIČKA: »Tudi midva z očkom sva imela jutranjo migivadbo … zjutraj. Na otoku Šarkintintin, ko so naju lovili beli morski psi s črnimi obrvmi. Cela družina, mami, očka, še dedi in babi morski pes!«

Migivadbi se pridruži FICKO.

PIKA NOGAVIČKA: »Očka so hoteli za kosilo, ker so mislili, da je orjaški tjulenj. Zame so mislili, da sem korenček, zato me niso hoteli pojesti.«

FICKO (zašepeta Piki na uho): »Pri jutranji migivadbi moramo sodelovati vsi.«

Napovednik

Predlogi za pripravo

Kliknite za prenos pedagoškega gradiva za pripravo na ogled predstave PIKINA VELIKA PUSTOLOVŠČINA.

O PREDSTAVI

Najbolj primerna za:

Vrtec 3-6, OŠ I. triada, OŠ II. triada

Obravnavane teme

UČENJE, ŠOLA, POGUM, ZNANJE, DOMIŠLJIJA, SKRB ZA ZOBE, GIBANJE, POTOVANJE, PRIJATELJSTVO, SODELOVANJE

Vloga gledalcev

Otroci iz publike so učenci v šoli učiteljice Nogavice, prijatelji na Pikini zabavi za rojstni dan in celo krotilci smrtonosnih kač.

Trajanje

cca. 35 min

O AVTORJIH

Režija

Urška Raščan

Zgodba in idejna zasnova

Urška Raščan

Soustvarjalka in izvajalka

Petra Jauk

Igrata

Petra Jauk, Urška Raščan

Kostumografija

Sandra Horvat

Scenografija

Drago Kopše

Poslikave scenskih rekvizitov

Tia Senjur

Konstrukcija

Jure Forjan

Scenski rekviziti

Petra Jauk

Glasbene podlage

Petra Jauk

Izbor songov

Tjaša Tomc

Poglejte še