KJE JE NOSEK

za najmlajše gledalčke

ČAROBNA MINEŠTRA
23. maja, 2020
HIŠICA DO NEBA
23. maja, 2020

Nežna, preprosta in razgibana uprizoritev v kateri se prepletajo številni vizualni efekti z glasbo, zvoki in barvami je estetsko doživetje za najmlajše gledališko občinstvo. Pisana predstava, namenjena predvsem otrokom prvega starostnega obdobja v vrtcih, najbolj navduši, če jo izvedemo v vaši igralnici, v malčkom znanem okolju. Tako obisk pajacke sprejemajo postopoma, jo opazujejo kako vstopi, jih pozdravlja, kako se pripravlja, kako se preobleče, lahko potipajo gledališke rekvizite, scenografijo, … V njihovo doživljanje umetnosti tako vključimo vsa čutila in jim omogočimo prijetno izkušnjo in izjemen prvi stik z gledališčem.

Odzivi

CILKA OPAKA, vzgojiteljica

Vrtec Beltinci


Veseli smo, da je gledališče KU-KUC ustvarilo predstavo, ki je tako zelo primerna za otroke prvega starostnega obdobja. Malčkom tako ljube mehke igrače v predstavi so ob prvem stiku z gledališčem nudile varnost in toplino. Mamica Urška, hvala za sodelovanje. Razveselila si svojo Luno in dala pomemben prispevek našemu vzgojnemu delu.

Mag. VERONIKA KOČEVAR

PF Koper, Mijina mamica


Preprosto ne morem verjeti, kako so predstavi sledili dojenčki in kako blizu so pustili igralki, ki je za njih čisto novi obraz. Božanje plišastih igrač, nežni pajacek, luknjasti dežnik in pojoč nosek me bodo za zmeraj spomnili, kako je moja malčica prvič stopila v svet gledališča. Hvala KU-KUC za neprecenljiv spomin.

MOJCA KEPIC

Zasebni vrtec KEPICA, Cerklje na Gorenjskem


Ker KU-KUC poznamo, smo se odločili za vaše kakovostne predstave, predvsem zato, ker so povezane z vrednotami. Kepice so mlajše od dveh let, a vas kljub temu vsakokrat pozorno spremljajo ves čas predstave, kar pomeni, da s pristopom, rekviziti, glasbo znate najmlajšemu občinstvu približati gledališče kot prijetno izkušnjo. Preprosto odlični ste!

mag. KRISTIAN MAJCEN, psiholog


Predstava KJE JE NOSEK poteka tako zelo spontano, iskreno in sproščeno, da se zdi, da se taka uglašenost lahko porodi le v pristni zvezi med otrokom in odraslim, ki je ni mogoče načrtovati. Gledališče KU-KUC je nedvomno zvezda področja na katerem deluje. Vsaka uprizoritev je podprta s plemenito vizijo in bogatim znanjem s področja otrokovega psihosocialnega razvoja. Spekter pozitivnih posledic, ki jih ima takšno delo z otroki, je enormen.

Galerija

Drobtinica iz scenarija

 

PAJACKA: »Pššššš a slišite? Nekdo joka. Kdo joka?«

ŽABICA: »Šmrk. Šmrk.«

PAJACKA: »Poglejte, žabica joka. Žabica … zakaj jokaš?«

ŽABICA: »Ne najdem mamice.«

PAJACKA: »Kdo pa je tvoja mama?«

ŽABICA: »Velika zelena žaba.«

PAJACKA: »Velika zelena žaba.«

ŽABICA: »Ja. Kvak. Šmrk šmrk.«

PAJACKA: »Ne jokaj žabica, poiskali bomo tvojo mamico.«

Predlogi za pripravo

Kliknite za prenos pedagoškega gradiva za pripravo na ogled predstave KJE JE NOSEK.

O PREDSTAVI

Najbolj primerna za:

Vrtec 1-3

Obravnavane teme

IGRA, PRIJATELJI, PLES, POGUM, SODELOVANJE, GLEDALIŠČE, IGRAČE, DRUŽINA

Vloga gledalcev

Malčki poiščejo polžku njegovo hišo, žabici mamico, dežniku rožo, pajacku rdeč nos … Ploskajo prijateljem in se veselijo svojemu pogumu.

Trajanje

cca. 30 min

O AVTORJIH

Režija

Urška Raščan

Zgodba in idejna zasnova

Urška Raščan

Soustvarjalca

Petra Jauk, Luka Slavic

Kostumografija

Sandra Horvat

Scenografija

Dubravko Baumgartner

Konstrukcija

Drago Kopše

Scenski rekviziti

Urška Raščan

Glasbene podlage

Petra Jauk

Poglejte še

  • V hišici do neba živijo pravljice, v njej vedno najdeš prijatelja s katerim se boš igral in iz kuhinje diši po makaronih. V njej te med […]
  • Predstavo smo ustvarili po motivih slikanice Roccio Bonille »Kakšne barve je poljubček«. Slikovita zgodba o mali Moniki odpira številna pomembna vprašanja, razbija stereotipe, nasmeje in hkrati […]
  • Na zaprašenem podstrešju bo letos za praznike oživela topla, humorna in iskriva zimska pravljica o hrepenenju, prijateljstvu in drobnih čudežih. Z voščeno punčko Jelko oživijo igrače, […]
  • Če ne moreš zaspati poskusi zamenjati blazino. Ali pa ugasni luč. Če še to ne pomaga preštej ovčke. Ne? Kaj pa druga igrača? Uspavanka in toplo […]