SOSEDA IN POL

Diši po pravem prijateljstvu

ŠKRATKA SLADKA
28. maja, 2020
SNEŽNA VILA
27. maja, 2020

Dihur Dihurči in pav Pavli, najboljša soseda na svetu, se skupaj odpravljata na Jamajko, ko spoznata, da lahko na sanjsko potovanje odpotuje le eden. Kateri od živalskih prijateljčkov bo ostal doma? Njuno prijateljstvo se znajde na veliki preizkušnji.

Skozi razgibano zgodbo, ki se odvija ob pravljicah, odlični Reggae glasbi, tekmovanju in nedolžnem sosedskem nagajanju, otroci prepoznajo pripetljaje iz resničnega sveta in se skozi smeh in napete situacije veliko naučijo.

Prijatelja nas opomnita na naše človeške slabosti in pokažeta, da se tekmovalnost in nevoščljivost ne splačata. Bolj se obnesejo prijateljstvo, sodelovanje in spoštovanje različnosti. Zaradi dihurjih dimčkov se boste držali za nos, ob sosedskih prigodah se boste od smeha držali za trebuh in ob koncu predstave še za roke, saj nas bosta živalska prijatelja spomnila, kaj je pravo prijateljstvo.

Odzivi

LEONIDA CMOK KAČIČNIK

ŠKD Rudar Pečovje


Noro, noro dobra predstava! Poučna, razigrana, zanimiva, plesna, zabavna … skratka vse, kar si lahko otrok želi v predstavi. Navdušeni so tudi starši. Hvala, ker nam polepšate dneve in nam pričarajte veselje.

TINA NIKOLIĆ

OŠ Toneta Pavčka


Čudovita zgodba, odlična predstava in nauk, nadvse humorni prizori. Uživali smo učenci in učitelji.

JERNEJ TOZON


Otroška predstava SOSEDA IN POL je izjemna tudi za nas odrasle. Tako lahkotno prehaja med REGGAE glasbo, tipičnimi slovenskimi težavami s sosedi, sporočili za najmlajše in ozadjem za nas malo velike. Zgodba je krasna, poučna, z veliko »akcije«, humorja in čustev. Vsega po malo za vse! Celo dišav ne zmanjka. Še zdaj se smejim.

ANDREJA ŠTAVBE

OŠ Fram


Še ena izvirna predstava v samosvojem KU-KUC slogu z MOČNIM VZGOJNIM SPOROČILOM. Skozi razgibano zgodbico, polno odlične glasbe, so učenci prepoznali pripetljaje iz resničnega sveta in se skozi napete situacije veliko naučili. Med učitelji pa ... solze smeha.

Galerija

Drobtinica iz scenarija

Pavli: »Kako lepo se bova imela na Jamajki!«

Dihurči: »Kot v pravljici!«

Pavli: »Žogala se bova …«

Dihurči: »Zobala fižolček na plaži …«

Pavli: »Se igrala sosed ne jezi se …«

Dihurči: »Plezala na palme …«

Pavli: »In lovila ribice!«

Predlogi za pripravo

Kliknite za prenos pedagoškega gradiva za pripravo na ogled predstave SOSEDA IN POL.

O PREDSTAVI

Najbolj primerna za:

Vrtec 3 – 6, OŠ I. triada, OŠ II. triada, OŠ III. triada

Obravnavane teme

PRIJATELJSTVO, POTOVANJE, SOLIDARNOST, SODELOVANJE, ZAUPANJE, DOM, POČITNICE, HREPENENJE, KONFLIKTI, ODNOSI, ŽIVLJENJSKI SLOG, NASPROTJA, STEREOTIPI

Vloga gledalcev

Zid, ki loči naša soseda, je debel in skozenj se sliši vse narobe, zato potrebujeta prijazne sosede, ki dobro slišijo in prijazno pomagajo.

Trajanje

cca. 35 min

O AVTORJIH

Zgodba in idejna zasnova

Urška Raščan

Režija

Urška Raščan

Scenarij

Urška Raščan

Igrajo

Petra Jauk, Luka Slavic, Urška Raščan

Kostumografija

Ina Čebular

Scenografija

Dubravko Baumgartner

Maska

Matej Pajntar

Konstrukcija

Jure Forjan

Scenski rekviziti

Petra Jauk

Izbor songov

Urška Raščan

Poglejte še